Avui recordem… l’últim ascens a Primera Divisió

El temps passa volant i ja són 30 els anys del darrer ascens del Centre d’Esports Sabadell a Primera Divisió. Un 18 de maig de 1986, el conjunt arlequinat aconseguia el que fins ara és l’últim ascens a la màxima categoria del futbol espanyol. L’equip que entrenava Pedro Mari Uribarri, i que tenia com a grans figures el porter Joan Capó, els migcampistes Periko Alonso i Lino Gutiérrez o els davanters Nacho i Villa, va completar una temporada per emmarcar.

Tot i l’èxit final, la temporada no va començar del tot bé i la primera victòria no va arribar fins a la vuitena jornada en superar el Recreativo per 4-2. En els primers set partits de lliga, els arlequinats havien sumat sis empats. El fet que el triomf valgués dos punts feia que un empat no fos tan negatiu com pot ser actualment. Mica en mica, l’equip va anar agafant el ritme a la competició i va arribar al tram final en el millor estat de forma i amb gran confiança. Els arlequinats no va perdre cap partit a les últimes onze jornades i va sumar quatre triomfs consecutius per acabar assolint l’ascens. La victòria per 0-3 a La Romareda davant el filial del Real Zaragoza, amb invasió de l’afició arlequinada, va ser el pas previ a la gran tarda davant l’Atlético Madrileño.

El 18 de maig, l’estadi de la Nova Creu Alta va viure una de les millors tardes de la seva història i va presentar un ple a vessar ja molts minuts abans de començar el partit. El rival, el filial de l’Atlètic de Madrid, que ja havia descendit a Segona B. L’equip no podia fallar i no ho va fer. A les acaballes del primer temps, els asturians Joaquín Villa i Nacho van posar el 2-0 al marcador que acabaria sent definitiu. A la segona meitat, només calia mantenir l’avantatge per celebrar el quart ascens a Primera Divisió de la centenària història arlequinada. La posterior invasió de camp de l’afició sabadellenca ja forma part de la memòria de tots els aficionats.

CE Sabadell 2-0 Atlético Madrileño

18 de maig de 1986 – Nova Creu Alta

Sabadell: Capó, Zunzunegui, Sánchez, Costa, Saura, Lino, Periko Alonso (Serrat, 67′), Sala, Villa, Merayo i Nacho (Palanca, 87′)

At. Madrileño: Arévalo, Rivas, Torres (Estebaranz, 46′), Martínez, Pedro Díaz, Trigueros, Carlos Bermejo (Hugo Corta, 66′), Salva, César, Antelo i Pica

Gols: 1-0, Villa (39′); 2-0, Nacho (46′)

Àrbitre: Pérez Cabeza