El femení seguirà a Preferent

No era un diumenge de partit qualsevol i Olímpia, sabedora d’això, lluïa les millors gales per l’ocasió. El CE Sabadell femení es jugava la salvació a una última carta contra l’Atlètic Vilafranca, el sisè classificat. Nervis, tensió, patiment i 90 minuts de futbol separaven les arlequinades de la glòria… o la decepció.

El partit va començar de manera immillorable pel conjunt d’Àngel Codina ‘Cudi’. L’alt ritme que van imposar als primers minuts va trobar la recompensa amb el gol matiner de Mar Mazuecos, rematant de cap al segon pal una falta lateral. De mica en mica, però, les vilafranquines es van començar a sentir més còmodes damunt del terreny de joc, el ritme del partit va anar decaient progressivament i, abans del descans, en un contraatac, va arribar l’empat.

El nerviosisme es va apoderar de l’equip sabadellenc quan, just començar el segon temps, l’àrbitra va assenyalar un penal més que dubtós a favor del Vilafranca. Tot i veure que el rival es posava per davant, el CE Sabadell va seguir dominant el joc i tenint a pilota i, vuit minuts més tard, Lídia Rodríguez va tornar a posar les taules al marcador en engaltar magistralment una pilota morta a la frontal. L’alegria, però, seria efímera. A la següent jugada, el conjunt vilafranquí va firmar el 2-3 al marcador. Tocava tornar a remar a contracorrent per salvar la categoria quan faltava tan sols mitja hora pel final.

I quan la mar estava regirada i la intranquil·litat començava a aflorar en les arlequinades, Cudi va passar a l’acció: va reconfigurar l’esquema a una defensa de tres, va avançar Georgina Vila a la mitja punta i va obrir el camp refrescant les bandes. “L’equip ho va notar. Va tenir molta més arribada, més domini de la pilota i moltes més ocasions”, explica el tècnic arlequinat. I fruit de la insistència va arribar la remuntada. Maria Barrero, que el diumenge tornava a la titularitat per primer cop després de la llarga lesió, va signar l’empat a 3 amb un impecable llançament de falta amb l’esquerra, i va donar esperança i alè al CE Sabadell.

Finalment, quan faltaven cinc minuts per al xiulet final, Georgina Vila, tirant d’orgull i de talent, i empès per una Olímpia exultant, va acabar enviant la pilota al fons de la xarxa, consumant, d’aquesta manera, el 4-3 a definitiu que segella la permanència a la categoria. Els resultats de la tarda van acompanyar i el CE Sabadell femení tanca la temporada 2017-18 en 12ª posició amb 30 punts.

“Analitzant-lo fredament, aquest partit ha estat un reflex de tot l’any”, apunta Cudi. “Som un equip que té pocs errors però que quan els comet li penalitzen molt. Som un equip que necessita moltes ocasions per marcar. Però, sobretot, som un equip que tira molt de cor i orgull, que mai li perd la cara al partit i que sempre segueix lluitant”.

Debut a la Copa Catalunya

El CE Sabadell femení encara haurà d’esperar uns dies per agafar unes merescudes vacances. Aquest dissabte (19:00 hores), les arlequinades viatjaran fins al Baix Camp per enfrontar-se al CD Riudoms de Primera a la primera ronda de la Copa Catalunya, torneig que aplega els millors equips de futbol femení del territori català.

Imatge: Críspulo Díaz.